Regulament

Regulament cu privire la desfăşurarea celui de-al treilea campionat anual Moldova Freediving 2015

Competiţiile se desfăşoară conform regulamentului AIDA anul 2015, cu care vă puteţi familiariza aici

Explicarea completă a regulamentului o veţi afla în timpul briefing-ului după înregistrare.

Competiţiile se desfăşoară la trei categorii: “apnee statică”, “apnee dinamică fără labe de înot” şi “apnee dinamică cu labe de înot”. În funcţie de rezultat, sportivii acumulează un punct (0.2 puncte pentru fiecare secundă în statică şi 0.5 puncte pentru fiecare metru distanţă în dinamică). Câştigător devine freediverul, care a acumulat cel mai mare punctaj la finele evoluţiei sale la toate cele trei discipline.

Echipament: labe de înot sau monolaba de înot, ochelari sau mască, cleşte pentru nas, dispozitiv de îngreunare personal (poate fi utilizat doar cel cu buton pentru deschidere rapidă, şi trebuie să fie îmbrăcat deasupra costumului. Este interzisă folosirea dispozitivelor de accelerare sau îngreunare ascunse sub haină). Folosirea echipamentelor nu este obligatorie.

Atenţie! Absolut toţi participanţii şi spectatorii, care doresc să aibă acces la bazin, trebuie să dispună de haine şi încălţăminte de schimb! În caz contrar, le va fi interzisă intrarea pe teritoriul bazinului!

Scopuri şi sarcini

  • – promovarea modului sănătos de viaţă;
  • – popularizarea freedivingului sportiv şi pentru amatori;
  • – descoperirea celor mai puternici sportivi;

Data şi locul desfăşurării

Campionatul va avea loc pe 12 decembrie 2015 în oraşul Chişinău, Moldova.

Locul: Clubul de fitness “SportPark”, str. Nicolae Dimo, 32

Înregistrarea participanţilor şi costul taxei de participare

Înregistrarea este accesibilă pe site-ul freediving.md până la 11 decembrie, inclusiv. După data indicată mai sus, nu va exista posibilitatea de înregistrare.

Taxa de participare – 200 de lei pentru participanţii Moldova Freediving 2015.

Participanţii competiţiilor

Sunt admişi să participe la campionat bărbaţii şi femeile cu anul naşterii 1999 şi mai sus.

Toţi participanţii trebuie să dispună obligatoriu de copia unui act de identitate (certificatul de naştere, paşaport, buletin), precum şi de certificatul medical AIDA cu ştampila medicului de familie. Descarcă certificatul medical AIDA

Participanţii, care nu au atins vârsta de 18 ani, trebuie să dispună de permisiunea în scris semnată de părinţi, şi prezenţa lor.

Toţi sportivii semnează un formular de responsabilitate pentru viaţa şi sănătatea lor.

Organizatorii campionatului

Organizatorul campionatului este organizaţia obştească sportivă Sporter.md

Competiţiile se desfăşoară cu susţinerea Federaţiei de activitate subacvatică a Moldovei

Premierea câştigătorilor

Participanţii care au ocupat primele trei locuri, la probele masculină şi feminină, beneficiază de cadouri din partea partenerilor competiţiilor. Detalii despre premii găsiţi aici.

Drepturi de autor

După procedura de înregistrare, toţi participanţii automat le permit organizatorilor şi partenerilor evenimentului să folosească şi să reproducă orice materiale audio, video şi foto, care conţin imagini ale participanţilor de Moldova Freediving. Aceste materiale pot fi transmise persoanelor terţe fără acordul participanţilor. Această acţiune poate fi efectuată în orice timp şi este valabilă la nivel internaţional.