Prime TV despre campionatul din 2014

Un sport practicat de puţini la noi în ţară, dar deja cu recorduri importante, cel puţin la nivel naţional. E vorba de freediving, care duminică i-a adunat pe cei mai rezistenţi sub apă, la un campionat al Moldovei. Pentru a doua oară consecutiv, cel mai bun rezultat l-a avut atletul Dmitrii Voloşin..

Acum un an, când era organizat campionatul naţional de freediving, Dmitrii Voloşin a ţinut publicul în suspans 4 minute şi 30 de secunde. Atât timp, sportivul a rezistat sub apă fără aer. Anul acesta, însă, atletul a obţinut un rezultat şi mai bun – 5 minute şi 50 de secunde. Oficial, acesta este un nou record pentru Republica Moldova.

„Nu toţi pot rezista atât fără aer, desigur antrenamentele m-au ajutat. Mă bucur că ne-am depăşit recordul personal, mulţumesc”m a declarat Dmitrii Voloşin.

În total, în competiţie au intrat peste 50 de curajoşi. Concursul nu are limită de vârstă, aşa că oricine a avut posibilitatea să-şi încerce puterile. O doamnă de 62 de ani a fost primul concurent care a testat volumul plămânilor săi.

La campionat au venit şi oaspeţi de peste hotare. Alexandr a venit tocmai din Minsk pentru a intra în apă în rând cu ceilalţi sportivi moldoveni.

Deşi sportul nu este foarte complicat, sunt şi câteva reguli, cel mai important este ca sportivul să se relaxeze complet. Cu cât e mai liniştit, cu atât consumă mai puţin oxigen. Pentru a se destinde, sportivii se gândesc la lucruri plăcute.

Sportivii care au demonstrat cele mai bune rezultate au primit diplome, medalii şi echipament sportiv.